Vilken tjänst passar oss bäst? Webhotell eller Server?

Ibland kan det vara svårt att veta vilken tjänst som passar bäst. Nedan får du lite tips och råd kring hur er verksamhet kan få en så bra tjänst som möjligt till en så låg kostnad som möjligt.

Med våra Webhotellabonnemang kommer ni igång snabbt till en låg kostnad. Har ni en websida eller webshop så passar detta i regel bäst. Vi har några olika färdiga paket och i viss utsträckning går det att anpassa vissa parametrar i tjänsterna.

Våra webhotelltjänster kan du läsa mer om och beställa här.

Tips: i flera av våra webhotellabonnemang ingår andra tjänster så som e-post, databas mm.

Har ni en lite större websida, webshop eller en webbaserad applikation som behöver klara lite mer trafik, flera och/eller anpassade funktioner så passar någon av våra serverhostingtjänster bättre. Här kan ni garantera era användare och kunder högsta möjliga säkerhet, flexibilitet och prestanda.

Med serverhostingtjänsten VPS, hyr ni en eller flera virtuella servrar av oss. Ni kommer igång snabbt, till en låg kostnad och tjänsten går att uppgradera enkelt vid behov.

Läs mer om- och beställ våra serverhostingtjänster här.

Tips: Har ni flera olika domänadresser? Varför inte samla alla eller flera olika funktioner, websidor eller tjänster på samma server?

Tips: Beställ två virtuella servrar och använd så kallad lastbalansering, på detta sätt kan ni klara en högre belastning vid normal drift men ändå få möjlighet att utföra systemunderhåll på en server samtidigt som all trafik "styrs" mot den andra servern så att era användare/besökare/kunder/osv ej drabbas av driftstörningar.

Lastbalansering med två eller fler system passar lite större webplatser/webtjänster eller weblösningar där ett avbrott skulle orsaka mycket problem för användarna.

Dedikerad Server / Egen Server är en servertjänst som i flera avsenden fungerar ungefär som en virtuell privat server fast med den stora skillnaden att ni hyr en eller flera "riktiga" servers av oss, dvs det är inte virtuella system utan även hårdvara och andra parametrar går att anpassa. En dedikerad server går, precis som en virtuell dito, att specialanpassa med särskilda programvarupaket för att ni ska få tillgång till funktioner som: lagring i ert eget "moln", distansarbetsplats, dela filer i projekt, interna eller publika webplatser som intranät, e-handelswebplatser eller företagshemsidor men även med funktioner för att hantera utgående eller inkommande e-post och mycket mer.

En dedikerad server kan fungera ensam eller tillsammans med en eller flera andra servrar (som kan vara virtuella). Även här kan funktioner som lastbalansering användas.

På några av våra standardservermodeller går det att använda virtualiseringsteknik.

Tips: beställ två tjänster av typen "Dedikerad Server 1" för bättre prestanda och möjlighet att styra om trafik mellan de olika systemen vid tex underhållsarbete.

Ta gärna hjälp av vår supportpersonal för hjälp med specialanpassning, konfiguration, installation av systemsäkerhetsuppdateringar osv. Via våra olika tilläggstjänster får ni tillgång till fler funktioner som hårdvaruuppgraderingar, mjukvarutjänster, konsulttjänster mm.

Co-location

Äger ni själva en eller flera egna servers så placeras dessa i en av våra serverhallar och vi sköter driften för er utrustning. Vi erbjuder ett stort utbud av kringtjänster och hjälper gärna till med arbeten i er server, kan hjälpa er att köpa in såväl mjukvara som hårdvara för er utrustning.

Tips: Ta gärna hjälp av våra experter för att köpa in egen serverutrustning till förmånligt pris direkt från oss.

Har ni behov av en ännu mer avancerad driftstjänst som tex så kallad "LAN-hosting", hyra ett hel- eller halvrack eller liknande; kontakta vår kundtjänst så hjälper vi er med en specialanpassad lösning efter era behov.

Taggar: server, tjänst, webbhotell, webhotell
Resultat av röstning: 1 (1 röst)