Hur många processorkärnor bör vi beställa på vår VPS?

Generellt brukar vi rekommendera maximalt 7st kärnor i en och samma VPS men hela fördelen med just en virtuell server är att du kan skala upp och ned vid behov. Vi hjälper dig att förändra alla systemresurser och kan även komma in och hjälpa er "debugga" för att lista ut vad som är optimalt för ert system.

TIPS: varför ha all prestanda i en och samma server? Fördela lasten mellan två eller fler system och beställ hellre tex 2st virtuella servrar med 3 kärnor vardera istället för en enda server. Det går att "styra om" trafik mellan era olika servrar vid tex underhållsarbeten eller om ni jobbar med olika utvecklingsversioner av kommande uppdateringar för er webapplikation osv.l

Använder ni lastbalansering brukar det vara en god idé att börja med ungefär 2st kärnor. I början kan ni justera in och se vad som fungerar bäst, be oss utöka vid behov. Vi kan även kontrollera belastningen på er server och se om det tex verkar behövas mer RAM-minne, något som ofta snabbar upp tex webapplikationer betydligt mer än fler CPU-kärnor.

Du kan välja att beställa antingen en förkonfigurerad virtuell server (som går att anpassa) eller att helt specialanpassa din virtuella server

Här kan du läsa mer om våra Serverhostingtjänster

Taggar: cpu, vps