Brandväggsregler i Nidavellir-brandväggar

Har ni en Nidavellir-brandvägg (oavsett om den används som brandvägg, router, filtrerande brandvägg & router osv) så rekommenderar vi att ni börjar med att ta del av den dokumentation som levererades i samband med köpet.

Har ni handlat av en återförsäljare kan ni även ha fått dokumentationen via dem, dessutom finner ni dokumentation hos ServerButiken.

Då det har funnits flera olika versioner av Nidavellir, olika utgåvor som fungerar på olika sätt vad gäller bland annat administration som uppdatering av brandväggsregler så kan det även vara bra att i de fall integrerad dokumentation förekommer, använda dessa.

Det går även att köpa Supportavtal för brandvägg via Serverbutiken och compartment.

I regel är det alltid bäst att använda administrationsgränssnittet för att manipulera brandväggsregler. Vi rekommenderar att alla användare alltid så snart som möjligt uppgraderar när nya utgåvor tillgängliggörs eftersom dessa kan uppdatera buggar eller säkerhetsbrister som uppkommit nyligen.

Det finns även separata guide-dokument som beskriver hur du använder säker VPN i din brandvägg.

Samtliga versioner av Nidavellir har konfigurerbara portar, dvs du väljer själv hur många WAN- och LAN-portar som ska användas osv.

Taggar: brandvägg, firewall, nidavellir