Åtkomst från den franska Internetoperatören OVH fungerar illa (eller inte alls), vad beror det på?

Ansluter du via en ISP som heter OVH i Frankrike och upplever problem så kan det med stor sannolikhet bero på att trafik från deras olika IP-nät blockeras på många olika platser ute på Internet.

Det är helt enkelt inte någonting som du gör fel - eller ens något som du kan ändra på - utan du måste ansluta via en annan Internetaccess (tänk på att det är den ändpunkt, dvs där förbindelsen går ut mot Internet om du ansluter via ett lokalt nätverk eller använder tjänster som VPN, som inte får terminera ut via OVHs nät) för att komma runt problemet.

Varför blockeras trafik från OVH? Jo, helt enkelt för att de inte tar så kallade abuse-anmälningar på allvar och hanterar andra operatörs klagomål om att olaglig och oönskad trafik (som tex spam, intrångsförsök mm) skickas via deras nätverk - de stänger helt enkelt inte av nätbrottslingar så det innebär en säkerhetsrisk att släppa fram trafik från deras nät.

Har du således användare, tex besökare till er webplats, som ansluter via OVH så är förklaringen att de ej får en fullt fungerande tjänst (eller inte alls kan besöka er webplats osv) att de ansluter via en operatör som av många anses oseriös och att trafiken helt enkelt inte släpps fram hela vägen. Exakt var trafiken blockeras kan vara svårt att felsöka och aboslut snabbaste och enklaste sättet att lösa problemet är att användaren byter till en annan Internetförbindelse.

Har ni personal på plats lokalt i Frankrike som behöver kunna nå företagets tjänster här i Sverige kan vi rekommendera antingen att man tecknar en VPN-tjänst eller att man frågar på hotellet eller motsvarande om de kan rekommendera en bra lokal leverantör av mobilt bredband.