Jag får väldigt många laddningar (besök) på förstasidan (eller en annan specifiksida) på vår webplats, vad beror det på?

Använder ni någon av våra proxy-tjänster: Proxy, CDN, så görs hela tiden en "hälsokontroll" av er server, detta är bland annat värdefullt för att veta om våra "front end"-system ska leverera innehåll från en eventuell cache eller hämta innehåll/ alls skicka förfrågningar till era backend servrar.

Denna hälsokontroll kan i viss mån konfigureras och ofta väljer man att låta den ladda förstasidan på webplatsen (fungerar inte denna är det troligt att hela webplatsen för tillfället är kaputt i er backend och då vill vi ju leverera direkt från proxyn och inte skicka någon trafik "till er").

Vill man exempelvis för statistikens skull ändra hur dessa anrop görs mot era servrar så är det bara att kontakta vår support så justerar vi så att inställningarna passar er!

Vi rekommenderar inte att man helt stänger av hälsokontroll-funktionen (även om det går att göra så) och dessa anrop orsakar inte någon större belastning på en webplats, tvärt om kan det faktiskt bidra till att snabba upp den eftersom den ser till att "rätt saker" hela tiden ligger i "startgroparna" även på er server vilket innebär att "alla komponenter" i kedjan (det som "händer" när ett anrop görs från en besökare) hela tiden är optimerat.

Taggar: cdn, lastbalansering, proxy, statistik, webstats