Hur vitlistar jag en spelare i Minecraft?

Via kontrollpanelen (om du har egen minecraft-server) kan du skicka kommandon till servern.

Det går även att skicka kommandon direkt till själva minecraft-servern via tex minecraft-klienten, dvs inne i spelet förutsatt att spelaren är OP (operator) på den minecraft-värld som ska ändras.

Kommandot för att vitlista en spelare heter whitelist och så fort du vitlistar en spelare kommer även automatiskt alla andra spelare vara utestängda från servern. Enbart de spelare som är vitlistade kan ansluta.

Vill man av någon anledning inte använda vitlistning, tex för publika spel-servrar, så kan man istället använda sig av kommandot ban om det är någon specifik spelare man vill stänga ute.

Här finns en mer utförlig förteckning över de olika kommandon som du kan använda på din minecraftserver.

Läs gärna mer här på vår FAQ för minecrafthosting.

Vi rekommenderar generellt sett att man aktiverar vitlistning på alla sina världar för att på ett enkelt sätt begränsa vem som får spela på era världar.

Tänk på:

• Inställning för vitlistning gäller per värld - har ni flera världar måste vitlistning ställas in för varje värld.
  • Det är spelarens minecraft-ID som ska anges när man vitlistar en spelare.
  • Endast operatören kan ändra vitlistning.
  • För att kunna ändra innifrån spelet måste den som ska göra ändringen vara operatör (detta ställer du in via kontrollpanelen, Console).