Min minecraft-värld verkar krasha / stanna, varför?

Via kontrollpanelen för din minecraftserver styr du enkelt hur dina olika världar i spelet minecraft ska fungera.

Upplever du att världar plötsligt har stoppats sedan sist du loggade in och kan inte se någon förklaring till varför (du har kontrollerat att det finns tillräckligt med minne och lagring på servern för den aktuella världen exempelvis) så är en ganska vanlig miss att man inte ställer in vilka världar som ska vara aktiva som standard.

Det som kan ha hänt är alltså att vår supportpersonal gått in under natten och sett att det inte gått någon trafik på någon av era världar och installerat säkerhetsuppdateringar på servern och startat om den. Har du då ej talat om för servern vilken eller vilka världar som ska startas automatiskt så kommer servern snällt att vänta på dig.

Om du vill starta världar manuellt är detta alltså en bra inställning men om du vill att dina världar alltid ska vara igång så är detta enkelt:

När du skapar en värld kan du välja om den ska startas vid "reboot", dvs omstart av servern (vilket ibland sker när vi installerar säkerhetsuppdateringar och utför underhåll på spelservrarna). Kryssa i denna ruta.

Om du missade att kryssa i "on reboot"-rutan när du skapade en värld kan du enkelt gå tillbaks och ändra denna inställning via kontrollpanelen, gå in på den värld du vill ändra och välj menyvalet "server.config" i den gråa vänstermenyn. Nu visas till höger inställningar för säkerhetskopiering (archive), passa gärna på att titta på hur dina inställningar för automatisk säkerhetskopiering är inställda när du ändå är här. Lite längre ned på samma sida finner du bockrutan för "onreboot" / start.

Kryssa i rutan för att tala om för servern att denna värld ska startas automatiskt om servern startas om. Nu är din värld alltid igång och kommer startas direkt vid omstart.

Har du flera världar med samma port? Du vet väl att du bara kan ha en värld igång per port samtidigt. Behöver du fler spelportar? Kontakta vår kundservice så får du kostnadsfritt tillgång till fler spelportar så du kan ha ännu fler olika världar aktiva samtidigt.

Taggar: minecraft