Tips för Minecraft-administratörer

När du skapar och administrerar dina världar i Minecraft på vår VPS-plattform eller en Dedikerad Server så finns det flera inställningar som ni kan komma att vilja ändra i framtiden.

Tyvärr är många sidor ej tillgängliga på Svenska men mycket användbar information finns på Engelska:

http://minecraft.gamepedia.com/Server.properties

http://minecraft-ids.grahamedgecombe.com/

Tips:

"Console"

Behöver ni testa något kan man spara tid genom att tex använda "give"-kommandot i "console". Skriv "help" i console så får du tips på vilka kommandon som finns och hur de fungerar.

Backup.

Ställ in att servern ska säkerhetskopiera till arkivet varje natt eller så. Det går även att göra "restore points" manuellt.

Starta om.

Många ändringar av inställningar som görs kräver att servern startas om (tryck på stop, vänta några sekunder och tryck på start igen för att starta om världen. Varje värld kan startas om individuellt, det är inte nödvändigt att starta om alla världar utan enbart den som du gjort ändringar för!).

Game Mode.

Oftast vill man använda Game Mode 0 (Survival). Ofta vill man även bocka i rutan "force-gamemode". Här kan du läsa mer om game modes: http://minecraft.gamepedia.com/Game_mode#Game_modes

Difficulty

Oftast vill man använda "difficulty 2" eller "difficulty 1". Läs mer om difficulty här: http://minecraft.gamepedia.com/Difficulty

Notera: Om man spelar i peaceful så kommer inga monster.

Taggar: datorspel, minecraft, spel, spelserver