Jag har en spelserver och någon har kontaktat mig och vill få tillgång till servern (op/planet minecraft/creative game mode osv) - vad ska jag tänka på?

När man administrerar en spelserver, särskilt en publik spelserver, så händer det ibland att man får frågor från användarna och ofta vill man som admin vara spelarna till lags och hålla alla nöjda och glada.

Men...

Man ska inte lita på alla, tyvärr.

Om en person påstår sig komma från ”Planet Minecraft” eller annan spelsajt/tidning eller liknande och ställer frågor om creative mode, eller gamemode eller OP (att bli "admin" på servern) så ska ni ej gå på detta, det är tyvärr ett vanligt sätt att försöka förstöra på minecraftservern.

Liknande metoder finns även för andra spel och en god tumregel är att aldrig ge ut några som helst behörigheter till någon annan person, varken över VoIP, Skype, någon chatt eller liknande - det är relativt enkelt för någon obehörig person att göra lite undersökningar tex via facebook och försöka utge sig för att vara din vän sedan tidigare och få dig att skicka lösenord eller liknande.

Skulle ni upptäcka att någon förstört på er spelserver, återgå till senaste backup och kontakta vår support.

Har ni ej en aktuell backup så kan det i värsta fall bli nödvändigt att installera om servern/världen/spelet. Av denna anledning rekommenderar vi att man alltid gör en säkerhetskopia varje dygn och att man sparar säkerhetskopior minst 7 dagar bakåt i tiden.

Supportinformation (vår jour kan ni nå via telefon dygnet runt vid akuta ärenden)

Serverhostingtjänster

Taggar: minecraft, pvp, spelserver