Vilka olika "game modes" finns i minecraft och hur ändrar jag game mode i min minecraftserver?

Har du en tjänst via oss på minecrafthosting.se så kan du enkelt via en kontrollpanel ändra inställningar som bland annat "game mode". I annat fall ändrar du via konfigurationsfilerna för dina världar i själva servern (maunellt).

De olika game modes som finns är:

0 - Survival

1 - Creative

2 - Adventure

3 - Spectator

Utöver dessa finns en sorts tillägg som heter "hardcore" och som är Survival + hardcore i inställningarna (en checkbox / bockruta för 'hardcore' i kontrollpanelen).

I regel vill man ha game mode = Survival, dvs "0" i inställningarna. Ta en titt på "server.properties" och "server.config". Vår support hjälper gärna till med svar på frågor och tips.

Du kan även läsa mer här http://minecraft.gamepedia.com/Gameplay

Taggar: datorspel, game, game mode, gamemode, minecraft, mode, spel, spelserver