Vilka olika "difficulty"-lägen finns i minecraft och hur ändrar jag difficulty i min minecraftserver?

Har du en tjänst via oss på minecrafthosting.se så kan du enkelt via en kontrollpanel ändra inställningar som bland annat "difficulty" (svårtighetsgrad). I annat fall ändrar du via konfigurationsfilerna för dina världar i själva servern (maunellt).

De olika lägen för difficulty som finns är:

0 - Peaceful

1 - Easy

2 - Normal

3 - Hard

Man ändrar inställningen för "difficulty" (svårighetsgrad) i kontrollpanelen under "server.properties".

I regel vill man ha Difficulty = 1, dvs "Easy" i inställningarna. Ändrar du till "0" (Peaceful) så kommer inga monster att spawnas. Ta en titt på "server.properties" och "server.config". Vår support hjälper gärna till med svar på frågor och tips.

Du kan även läsa mer här http://minecraft.gamepedia.com/Difficulty

Taggar: datorspel, difficulty, minecraft, spel, spelserver