Vad är XMX och XMS inom Java?

Om du använder JAVA i din server så anger du inställningar för XMX och XMS (och säkerligen en hel del andra inställningar också).

Får du ett felmeddelande som "OutOfMemoryError" eller liknande (java.lang.OutOfMemoryError osv) så har du för låga värden. Java behöver en del minne och det är som alltid bra att ha ledig överkapacitet för att kunna hantera toppar.

XMX är inställningen för maximalt minne som Java kan använda (och säkerligen kommer att använda).

XMS är inställningen för start-minnet som java får använda, dvs när java-processen startar (tex inläsning av konfigurationsfiler mm).

Många menar att du får bäst prestanda genom att ställa in båda dessa värden på samma sak, dvs vill du att din JAVA-process maximalt ska få använda 1024MB minne (1GB) så anger du 1024 BÅDE som XMX och XMS.

Läs mer om serverhosting

Taggar: java, OutOfMemoryError, xms, xmx