Jag kan inte starta fullsync (eller annat java-baserat program) för att synkronisera filer mot backup-tjänsten / molnlagringstjänsten hos compartment på min Mac, vad gör jag för fel?

I just programmet fullsync (som ej vi tagit fram men som i övrigt fungerar mycket väl) finns det för MAC-versionen (UNIX-, Linux- och windows-versionerna fungerar felfritt) en bugg.

Det är i själva start-processen för java-filen (launcher.jar) som problemet uppstår och det finns i skrivande stund inte någon buggfix från tillverkaren av programmet.

Felet är hur som helst busenkelt att fixa.

i shellscriptet fullsync finns det en rad som startar java launcher med java -jar. Lägg till efter JAVA_OPTIONS följande rad:

-XstartOnFirstThread

Progarmmet kräver för övrigt att du laddar ned java för din MAC och installerar detta först. Du behöver även tillåta programmet att köras om du har strikta säkerhetsinställningar i datorn.