Hur kopplar jag ett eget domännamn till vår FTP-tjänst (eller motsvarande)?

Har ni en FTP-tjänst som tex någon av dessa tjänster och vill koppla ert eget domännamn till tjänsten för att tex era kunder ska kunna logga in på en adress av typen:

ftp.dindoman.nu

..så är principen densamma som för alla tjänster som ska kopplas till ett domännamn, dvs man behöver använda DNS. Våra DNS-tjänster kan du läsa mer om här. DNS-hosting ingår även i flera av våra andra tjänster och packeteringar, exempelvis våra webhotelltjänster.

Har ni inte en DNS-tjänst hos oss utan hos någon annan DNS-operatör så ska ni lägga in en såkallad pekare för ert domännamn till er DNS-tjänst. Utan denna koppling kommer det ej att fungera annat än om era kunder loggar in direkt på det servernamn som står i er abonnemangsbekräftelse.

Det kan tex se ut på detta sätt:

ftp.dindoman.nu. -> CNAME -> ftpxx.c2.compartment.se.

För att beställa någon av våra fristående DNS-tjänster (dvs som ej ingår i en annan tjänst som webhotell), vänligen besök: http://compartment.se/dns-hosting

Taggar: dns, domain, domän, doman, ftp