Grundkurs i Linux?

Vi har flera olika typer av utbildningar, via våra supportavtal kan vi också erbjuda mycket hjälp.

Använder ni någon av våra servertjänster och har valt operativsystemet Linux så har ni gjort ett bra val, samma val som de flesta andra ute på Internet också gjort, så en del saker har ni redan "serverat", bland annat:

• Linux, precis som Unix, är användarvänligt och logiskt. I regel har du exempelvis alltid tillgång till hjälptexter som finns inbyggda i operativsystemet.
  • Linux är robust, säkert och är konstruerat så att det inte ska vara enkelt att råka "förstöra" saker av misstag. En stor fördel jämfört med många andra operativsystem.
  • Eftersom Linux är den dominerande serverplattformen och har varit det under så pass lång tid så finns det mycket information att tillgång, inte minst via google.

Våra experter har lång erfarenhet av bland annat systemadministration i Linux och har jobbat länge med affärskritiska lösningar i olika sammanhang så vi har goda förutsättningar för att på ett effektivt kunna komma in och hjälpa er organisation. Vi vet vad som brukar fungera bra och kan antagligen utgå från någonting vi gjort tidigare för att vinna tid när vi rekommenderar en lösning på era problem.

IT-supportavtal hos oss ger er snabb hjälp till en låg kostnad. Vi erbjuder er även möjlighet att beställa jouruppdrag för brådskande ärenden utanför kontorstid.

Fråga oss gärna om "cheat sheets" för Linux, kom-igång-guider och tips på bra litteratur om du vill veta mer. Troligtvis sitter vi inne med svaret på din fråga redan nu.

Om du kontaktar en säljare hos oss eller läser mer om utbildningar och konsultuppdrag på vår webplats, be oss utgå från ert behov och förklara gärna vad ni uppskattar att ni kommer att ha behov av i framtiden.

Att komma igång med Linux är enkelt, även om du inte har stor datorvana sedan tidigare. Ta gärna hjälp av vår support och slå en signal om du vill dubbelkolla något som du är osäker på.

Om du utgår från en instruktion som du ej provat tidigare, var noga med att ta en backup först och undvik att utföra kommandon som root (superuser), när du kör ett kommando med ditt eget konto så skyddas systemet mot många fel och problem som skulle kunna uppstå om du råkar slinta på tangenterna eller köra ett kommando som du ej tänkt igenom ordentligt.

På vår grundkurs i Linux Systemadministration får du lära dig de viktigaste kommandona som du behöver för att administrera ett Linuxsystem. Både visuella verktyg men framför allt de viktiga verktyg som du kan använda även utan grafiskt gränsnitt. Det är, i de flesta servrar, nämligen ovanligt att man har tillgång till eller ens använder ett grafiskt gränsnitt.

Ring oss så berättar vi mer.

Taggar: administration, bash, kurs, linux, server, ssh, system, utbildning