Vilket SSL-certifikat ska jag välja?

Det kan vara svårt att veta vilket av alla certifikat-typer man ska välja. Här reder vi ut lite frågor i den djungel av SSL-certifikat som råder på marknaden just nu.

Som du kanske sett eller fått information om från oss så erbjuder vi ett antal olika alternativ och du som vill komma igång snabbt riskerar att välja ett för "billigt" certifikat som begränsar er i framtiden.

De enklaste certifikaten ger er möjlighet att koppla SSL-kryptering till en tjänst, dvs ett så kallat "Common Name" (CN). Exempelvis www.dindoman.nu. Detta innebär att era kunder kan surfa till https://www.dindoman.nu/ men om du nu vill lägga till ytterligare en domän, tex www2.dindoman.nu så kommer "CN" ej att stämma och problem uppstår hos besökaren.

På samma sätt kan du koppla SSL till exempelvis en epostserver, även här kan samma typ av problem uppstå, dvs du vill koppla smtp.dindoman.nu till ditt certifikat och då har du förbrukat alla dina CN som du kan ha på ditt certifikat. Vill du använda SSL till två tjänster behöver du antingen beställa flera olika certifikat eller köpa ett certifikat som ger er möjligheten att specificera flera olika tjänster på samma certifikat.

Således, ska ni använda SSL för dessa tjänster idag:

• E-postserver (både smtp.dindoman.nu och webmail.dindoman.nu)
  • webserver (www.dindoman.nu)

I framtiden vill ni även ha möjligheten att lägga till ytterligare ett namn, intranät.dindoman.nu.