Varför är min upptid låg? Har min server startats om?

Har du supportavtalet Managed Server, vilket innebär att vi hjälper er med bland annat säkerhetsuppdateringar, så kan det ske att programvaror och ibland hela operativsystemet för er server behöver laddas om.

Kontakta vår kundservice och be om hjälp att ställa in hur, när och om er server ska startas om. Vår rekommendation är att vår personal alltid kan starta om er server direkt om de ser att det är nödvändigt. En vanlig VPS startas i regel om på någon sekund, KVM-instanser kan ta något längre tid och BSD-er är bland de KVM-os som brukar ta längst tid men det ligger i regel alltid långt under 30 sekunder så det är inte några långa avbrott.

Skulle 30 sekunder för en VPS vara lång nedtid för er kan ni alltid överväga att skapa ett lastbalanserat kluster med två eller fler maskiner och/eller lägga till vår tjänst CDN.

Fråga gärna vår kundservice så berättar vi mer. Det finns många bra och färdiga lösningar som i regel är enkla att rulla ut!

Den enda orsaken att upptiden (uptime i de flesta operativsystem) ändrats är just en omstart så om managed-server-uppdateringar ej är orsaken är det helt enkelt någon annan orsak att servern startats om. Vilka är administratörer för servern? Kontakta vår kundservice så hjälper vi er!

Använder ni Windows Server? Tänk på att Windows ofta behöver startas om regelbundet och att säkerhetsuppdateringar i regel installeras varje vecka, många av dessa kräver omstarter. För windows är ofta nedtiden i samband med omstart längre. Här rekommenderas CDN och lastbalansering för kritiska tjänster. Vi hjälper er gärna med omstarter nattetid och liknande för att ytterligare minska risken att underhållsarbeten stör era användare.