Problem att skicka stora e-mail (mail med stora bilagor)

Som du kanske känner till så hanterar e-post bifogade filer mycket dåligt. Faktum

är att filer växer med minst 33%, ibland så mycket som många hundra procent.

Exempelvis är det inte ovanligt att en krypterad bifogad fil växer med så mycket som 5-600 %. Eftersom du aldrig kan veta med säkert hur mottagaren hanterar e-post, om det finns en begränsning på antal e-mail, storlek på inbox eller storlek per e-mail eller en kombination av några av dessa parametrar så är det såklart säkrast att inte skicka stora filer via e-mail. Skickar du många stora filer, varför inte dela upp dem på flera olika e-mail.

Att ta sig tid att ringa och kontrollera med mottagaren, helst i förväg, är ett bra tips, int bara är du vänlig och säkerställer att allt går rätt till utan det kan ju faktiskt vara så att du hade "krashat" mottagarens inkorg ifall exempelvis denna haft en begräsning på hur stor inkorgen får vara och om du hade skickat ett e-mail som fyller upp hela inkorgen.

Inte alla har så flexibla e-posttjänster som vi på compartment levererar och i vissa fall är det absolut säkrast att skicka stora filer med en annan metod, tex FTP eller http är tekniker som bättre kan hantera stora filer.

Har du en stor fil, typiskt större än några megabyte,så är det en god idé att tänka till innan du skickar mailet. Varför inte använda någon av våra FTP-tjänster för att slippa tidsödande problem?