Hur flyttar jag vår epost-tjänst till compartment?

DNS är den grundläggande funktion på Internet som ser till att man kan koppla tjänster till ett domännamn. DNS fungerar ungefär som en växeltelefonist som "kopplar" fram frågor från servrar och användare på hela Internet, dygnet runt.

Således måste man i DNS-tjänsten för det aktuella domännamnet lägga in information, en så kallad MX-pekare, som talar om att e-post ska skickas till er e-posttjänst hos oss på compartment.

Har ni DNS-tjäsnten hos oss, ber ni helt enkelt oss att lägga in "pekningen". Har ni er DNS-tjänst för det aktuella domännamnet någon annanstans så ber ni den DNS-operatören att lägga in informationen. Be dem gärna kontakta vårt DNS-registry via e-post så meddelar vi hur pekningen ska se ut (de har troligtvis e-postadressen sedan tidigare, i annat fall är det enkelt för dem att få fram e-postadressen).

Har ni inte redan vår tjänst DNS-Manager så rekommenderar vi denna starkt. Med DNS-Managern kan ni själva lägga in pekare direkt och när det passar er.

Ett krav för att DNS-managern ska fungera är att åtminstone en av era DNS-servrar (namnservrar) ligger hos oss. Vi rekommenderar att ni har DNS-tjänsten hos oss helt och hållet för att undvika problem. Självfallet hjälper vi er att ställa in parametrar för tjänster så att ni får den funktionalitet som ni önskar. Kontakta gärna vår Domän- & DNS-expert för rådgivning inför er beställning eller ändring, vi kan hjälpa er med några enkla knep för att spara både tid och pengar och inte minst för att förebyga problem.

Såväl E-post- som DNS-tjänster går att beställa styckvis från oss som fristående tjänster eller så kan ni köpa en tjänst där endera eller båda dessa är inkluderade. Exempelvis våra webhotelltjänster inkluderar det mesta man behöver och såväl E-post, DNS och backup och en hel del annat får ni med på köpet när ni beställer webhotell från oss.

Taggar: dns, domän, e-post, flytt