Vilka är fördelarna med en Dedikerad Server?

En Dedikerad Server, dvs en egen fysisk server som ni hyr av oss, är en kraftfull tjänst som kan användas för många olika saker.

Har ni tex "vuxit ur" ert webhotellabonnemang och behöver mer prestanda, fler- eller andra funktioner så är i regel en server det naturliga valet att uppgradera till.

Vad kan man använda en server till?

Kort svar: Mycket. Och detta är också en av de stora anledningarna att många väljer att byta upp sig till en egen server.

Längre svar: Allt möjligt, samla alla era olika domännamn på samma plattform och uppnå synergieffekter. Ni kan ersätta flera olika webhotelltjänster med en webserver som körs på er dedikerade server. Ni kan använda er server för e-post, vi har färdiga mjukvarupaket som på ett enkelt sätt möjliggör för er att använda er tjänst på det sätt som passar er bäst. Utgående och/eller inkommande e-post, säkerhetsinställningar som passar er (glöm inte er personal som jobbar utanför kontoret som resande säljer, distansarbetsplatser osv).

Jämfört med webhotell

Att uppgradera från webhotell ger er flera fördelar. Med er egen server kan ni skräddarsy tex vilka versioner av mjukvaror som används så att det passar de program ni tänkt använda. Har ni tex ett affärssystem som kräver en viss version av php eller en särskild databas-server så är det inget problem. Har ni behov av att själva sköta delar av tekniken som systemadministration så går ni så, vill ni att vi tar hand om vissa delar eller till och med all teknik så hjälper vi er med detta. Här är våra IT-supportavtal en stor extra trygghet för er och hjälper er att spara ännu mer pengar men inte minst att förebygga problem.

Med en webhotelltjänst behöver ni inte bry er om frågor som säkerhetsuppdateringar av operativsystem och mjukvaror på servern. Med en dedikerad server blir dock detta en viktig fråga. Med vårt supportavtal 'managed server' så hjälper vi er att ta hand om allt sådant.

På en egen server har ni tillgång till mycket mer lagringsutrymme än på en webhotelltjänst, ni kan koppla till mer intern och extern lagring som tex våra lagringstjänster inom NAS/SAN.

Ni kan ha flera olika versioner, tex en produktionsmiljö och en utvecklingsmiljö, på en och samma server och låta era användare logga in och använda tjänsterna på det sätt som passar ert behov bäst. Högre flexibilitet helt enkelt.

Även prestanda ökar, på er egen server har ni plötsligt tillgång till alla systemresurser, helt själva. Allt kan anpassas för just era behov, hela vägen ned till hårdvaran.

Detta ger er även svårslagen datasäkerhet men även driftsäkerhet.

Många av våra kunder använder två dedikerade servers som körs parallellt, då kan trafik styras om från den ena servern till den andra servern vid tex underhållsarbeten.

Tilläggstjänster finns det gott om, har ni behov av extra IP-adresser, särskilda brandväggsregler, SSL-certifikat eller en backup-tjänst? Hör efter med en säljare hos oss så hjälper vi er att sy ihop ett paket som har just de egenskaper som ni efterfrågar.

Taggar: hosting, server